Implantul dentar

Desi preturile pentru implantul dentar nu sunt chiar mici, avantajul pe care acesta il aduce este considerabil. Un implant dentar inlocuieste radacina naturala a unui dinte, sub forma unui surub in miniatura, din titan, implantat chirurgical in osul maxilar pentru a oferi baza pentru lucrarile dentare, de la coroniţe până la punţi sau proteze. Ele pot fi folosite pentru a înlocui un singur dinte, sau chiar întreaga arcadă. Implantologia este cea mai eficientă şi durabilă metodă restaurativă actuală, o alternativa care castigă teren în detrimentul soluţiilor tradiţionale.

Implant dentar – etapele tratamentului

Procedura efectivă are loc după cum urmează. Sub anestezie locală, un medic cu competenţă în implantologie va insera implantul în osul maxilar. După inserarea implantului, plaga este închisă cu o sutură pentru a permite vindecarea. În general, dacă implantul a fost plasat în osul maxilarului inferior – mandibula – timpul necesar pentru osteointegrare este de aproximativ trei-patru luni, în timp ce pentru maxilarul superior este de aproximativ şase luni.

După vindecare, într-o procedura chirurgicală simplă, implantul este descoperit, se aplica o capa de vindecare care are rol de a modela gingia în scopul protezării. După o saptamană, medicul va va lua o amprenta în vederea realizării părţii protetice.

Care sunt avantajele de implanturilor dentare?

  • Reduce riscul pierderii osoase
  • Funcţie şi aspect identice cu cele ale dinţilor naturali
  • Uşor de curăţat – la fel ca şi dinţii naturali
  • Nu modifică structura dinţilor vecini – ca în cazul punţilor dentare clasice
  • Rezolvă durerile articulaţiei temporo-mandibulare cauzate de deplasarea dinţilor spre spaţiile lăsate de dinţii lipsă şi imbunatateste muscatura

Un alt avantaj este faptul că sunt fixe, nu se misca în comparaţie cu proteza. Protezele dentare sunt un înlocuitor popular pentru dintii naturali, dar unii oameni le gasesc incomode şi dificil de purtat. În aceste cazuri, proteza pe implante poate fi o opţiune mult mai bună.

Vor arata natural dintii pe implant?

Atunci când implanturile dentare sunt completate de stomatologia restaurativă modernă, rezultatul final va fi imposibil de diferenţiat de dinţii tăi naturali.

Voi fi capabil de a mesteca cu aceeaşi forţă şi presiune ca şi cu dinţii mei naturali?

Da. După o scurtă perioadă de adaptare, capacitatea de mestecat este comparabilă cu cea a dinţilor naturali.

 

Recomandari privind igienizarea lucrarilor proteteice pe implant>

 

Share