Despre aparatele dentare invizibile – INCOGNITO

CINE POARTA APARAT DENTAR?

Aparatele linguale Incognito sunt o alternativă la tratamentul ortodontic tradiţional, brackeţii fiind aplicaţi pe partea interioară a dinţilor şi nu pe faţa vizibilă. Este o tehnologie revoluţionară, cu rezultate extraordinare fiind cea mai buna opţiune dacă vă doriţi o formă “invizibilă” de aparat fix.

Tratamentul merge repede şi într-un mod confortabil. Rezultatul final este o perfectă aliniere a dinţilor.

Deoarece aparatele Incognito sunt personalizate pentru a se potrivi fiecărui individ în parte, medicul ortodont va lua o amprentă. Apoi, un laborator va folosi tehnologia computerizată pentru a creea bracketul potriviti pentru fiecare dinte. Aparatele ortodontice invizibile sunt create printr-o tehnologie aparte, ce presupune scanarea şi analiza computerizată a suprafeţelor dentare în laboratorul din Germania – sistemul Incognito introdus de dr. Dirck Wiechmann fiind cea mai performantă tehnică linguală în momentul de faţă. Brackeţii sunt cimentaţi, iar dvs puteti zâmbi liniştit pe tot parcursul tratamentului ortodontic.

Tratamentele ortodontice linguale prin tehnica Incognito se adreseaza oricăror probleme de aliniere dentară (înghesuire), ocluzie (muşcătură) sau spaţieri dentare (datorate pierderii dinţilor din diferite motive). Avantajul major este cel estetic, fiind “invizibile” – avantaj crucial pentru pacienţii cu o viaţă socială şi profesională activă. De asemenea, tehnica este extrem de utilă la pacienţii adulţi cu ocluzie adâncă acoperită sau ocluzie inversă.

Ocluzia adancă apare atunci când dinţii de sus se suprapun peste cei de jos şi incisivii superiori vin în contact cu ţesutul gingival al mandibulei. În mod normal, dintii de sus ar trebui să acopere dinţii de jos cu aproximativ o treime atunci când dinţii muşcă împreună.
Ocluzia inversa, apare atunci când dinţii de sus muşcă în interiorul dinţilor de jos, împingând barbia puternic în faţă.

Principalele avantaje ale tehnicii Incognito:

  • nu modifica estetica feţei şi a zâmbetului, nu schimbă forma şi conturul buzelor.
  • Brackeţii incognito sunt plaţi, astfel te vei simti confortabil, vei putea vorbi şi mânca fară probleme
  • Brackeţii sunt fabricaţi din materiale pretioase, astfel sunt perfecţi pentru persoanele alergice la nichel
Share